Скачать фильмы, сериалы, клипы (торренты)
Шаблоны для сайтов в системе uCoz
Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Запрацював найшвидший у світі суперкомп'ютер
21:28
Запрацював найшвидший у світі суперкомп'ютер

У столиці американського штату Вайомінг місті Шайєнн днями відкрився найбільший у світі суперкомп’ютер Національного центру атмосферних досліджень США (National Center for Atmospheric Research).


«Цей унікальний суперкомп'ютер призначений для розвитку наших знань про планету Земля. Так, він здатний робити всілякі обчислення на неймовірних до цього часу швидкостях», - цитують місцеві ЗМІ Субру Суреша, директора Національного наукового фонду США, який спонсорував проект.

За його словами, зокрема, за допомогою цієї машини вчені спробують навчитися пророкувати появи торнадо, землетрусу та інших катаклізмів, а також розібратися в причинах їх виникнення.

Суперкомп'ютер, який отримав назву Yellowstone, дозволяє здійснювати півтора квадрильйона (цифра з п'ятнадцятьма нулями) математичних операцій в секунду. «Якщо всі 7 млрд людей, що живуть на Землі, будуть здійснювати 200 тис. обчислень в секунду, то ви отримаєте наш суперкомп'ютер», - пояснюють учені.

Yellowstone складається з великої кількості комп'ютерів, об'єднаних в одну мережу, які розміщуються на площі майже в 100 тис. кв. метрів.


Джерело: http://u-news.org.ua/8846-zapracyuvav-nayshvidshiy-u-svt-superkompyuter.html

Переглядів: 425 | Додав: 911 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Michael   (15.06.2014 17:53) [Матеріал]
It's like you're on a misoisn to save me time and money!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]